sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Adventtikalenterin toinen luukku aukeaa Vaasasta!

Cosvisionin adventtikalenterin toisen luukun avaajana toimii Sofia, joka valottaa Cosvisionin marraskuista toimintaa Vaasassa. Marraskuun toisena viikonloppuna allekirjoittanut matkasi tuohon hienoon kaupunkiin cosplayaiheisissa tehtävissä. Vaasassa nimittäin järjestettiin jokavuotuinen Kulturkarnevalen, joka kokoaa yhteen satoja ruotsinkielisiä nuoria kokeilemaan mitä erilaisimpia taitoja viikonlopun mittaisissa työpajoissa. Tänä vuonna pajavalikoimasta löytyi mm. huispausta, geokätköilyä sekä luonnollisesti cosplayta!

Saavuttuaan paikan päälle, allekirjoittanut huomasi jättäneensä kameransa kotiin. Puhelin sai toimia kuvausvälineenä koko viikonlopun ajan.
Cosplaypaja olikin täynnä innostuneita yksilöitä, joiden kanssa viikonloppu hujahti turhankin nopeasti. Kaikki pajalaiset olivat vasta-alkajia, mutta cosplaysta hyvin kiinnostuneita, joten kysyttävää ja kerrottavaa riitti. Pajan tarkoituksena oli päästä tapaamaan muita cosplaysta kiinnostuneita, keskustelemaan kaikesta cosplayhin liittyvästä, saada lisää tietoa cosplayharrastuksesta sekä - pisteenä i:n päälle - valmistaa omavalintainen puvun osa.

Mahtava myCostumes teki yhteistyötä Cosvision ry:n kanssa, joten osallistujat pääsivät kokeilemaan worblaa heti kättelyssä. Lisäksi tarjolla oli ties minkälaisia materiaaleja, koska Kulturkarnevalen oli täyttänyt pajaohjaajan villeimmätkin toiveet - parempaa ei olisi voinut toivoa!

Maaliakin löytyi vaikka minkälaista!
Vaikka esittelyihin ja yleiseen cosplaykeskusteluun meni kepeästi tunti jos toinenkin, pääsivät pajalaiset hyvään vauhtiin perjantaina, joka oli pajapäivistä ensimmäinen. Pajassa valmistui maskeja, aseita, avaimia ja vaikka mitä muuta, eikä ketään olisi ensimmäisen päivän jälkeen uskonut aloittelijaksi!

Cosplaypaja toimi koulun kuvisluokassa, mikä oli todella kätevää!

Referenssikuvien tarkka tutkiskelu tuli heti tutuksi.

Eikä lievä cosplaykaaoskaan viikonlopun jälkeen tainnut olla vierasta kenellekään.


Perjantain jälkeen kaikki pajalaiset olivat päässeet hyvään vauhtiin ja tuotokset näyttivät loistavilta! Teokset saivat jäädä odottamaan seuraavaa päivää, kun pajalaiset suuntasivat perjantai-illan avoimiin pajoihin ja hauskanpitoon.

Seuraavaa päivää odottamaan jäi mm. tällaisia helmiä.


Osa ehti jopa saada projektinsa valmiiksi perjantain aikana, joten lauantaina toteutettiin lisää ideoita.
Lauantai oli pajapäivistä toinen ja tavoitteena oli saada kaikki aloitetut tuotokset valmiiksi. Työskennellessä tuli keskusteltua kaikenlaisesta cosplayaiheisesta (ja kuulemani mukaan kehitettyä useampi cosplaysuunnitelma), joten aika ei käynyt pitkäksi, vaikka paja oli käynnissä koko päivän. Sain jopa kuulla, että paja olisi saanut jatkua useamman päivän!

Koko konkkaronkka valmisti kahdessa päivässä todella hienoja proppeja ja jos en olisi tiennyt totuutta, olisin luullut koko joukon harrastaneen cosplayta jo pidemmän aikaa. Tahtoisin esitellä jokaikisen pienen yksityiskohdan kaikista tuotoksista, mutta tyydyn jakamaan muutaman nappaamani kuvan ja toteamaan, että voitte varmasti ihailla lopputuloksia tulevissa coneissa.

Supernatural oli suosittu aihe viikonlopun aikana.
Naruto oli loppunut n. päivää aikaisemmin, joten sitäkin kunnioitettiin-
-useammallakin tavalla!
Jostain syystä naamiot olivat suosittuja. Tämä yksilö sarjasta Final Fantasy: Unlimited.

Kahdessa päivässä ehti valmistaa sekä aseen, että kaulakorun Aya Brealle!

Katniss sai jousensa ja nuolensa.

Myös Homestuck sai rakkautta.


 Lauantai-iltana Kulturkarnevalen kokoontui yhteen ja miltei kaikki pajat esittelivät viikonlopun saldonsa. Cosplaypaja esitteli itsensä kahdella tavalla. Halukkaat saivat osallistua catwalk-tyyppiseen näytökseen koko tapahtuman edessä lauantai-illan juhlallisuuksissa ja sunnuntaina pajalaiset kanniskelivat tavaroita mukanaan, jolloin kuka tahansa sai tulla tutkimaan niitä lähemmin. Lauantai-illan esitykset voit vielä muutaman päivän verran nähdä täältä!

Näytöstä varten halukkaat vetivät cosplayt niskaan tai laittautuivat haluamallaan tavalla. Joukkomme sai huikeat suosionosoitukset useaan otteeseen niin näytöksensä aikana, kuin sen jälkeenkin, eikä fiilis olisi voinut olla parempi!

Koko viikonloppu oli pajavetäjän mielestä aivan mahtava. Toivottavasti cosplaypaja saa palata Kulturkarnevaleniin ensi vuonna! Kiitos kaikille yhteistyötahoille, kiitos Kulturkarnevalenille ja ennen kaikkea kiitos fantastisille pajalaisille - olitte sanoinkuvaamattoman ihania!

Tältä joukkomme näytti ennen lauantai-illan näytöstä.

Cosvision kiittää ja kuittaa Vaasan osalta (ainakin tältä erää!) ja toivottaa hyvää, cosplayntäyteistä toista adventtia!


1 kommentti:

  1. Kunpa oisin tienny tästä etukäteen :o tosin en mie ruottia ois oikeen ees osannu :D

    VastaaPoista