perjantai 10. lokakuuta 2014

Iris Rönkkö aloittaa Cosvision ry:ssä cosplaykonsulttina!

Meillä on ilo ja kunnia toivottaa Cosvision ry:hyn tervetulleeksi Traconista tuttu cosplayvastaava Iris Rönkkö! Yhdistyksessä Iris keskittyy konsultoimaan muun muassa tapahtumia ja yhdistyksiä cosplayn tiimoilta. Häneltä voit kysyä esimerkiksi ohjeita, neuvoja tai muuta apua cosplaykisojen järjestämiseen. Konsultoinnin ohella Iris myös keskittyy kansainvälisten arvokisojen ja suomalaisen cosplaykisakulttuurin kehitystyöhön.

Kuka on Iris?

Iris aloitti cosplayaamisen järjestyksessään toisessa Animeconissa Turussa jo vuonna 2003. Ensimmäiseksi cosplaypuvukseen hän valitsi Kenshinin, sarjasta Rurouni Kenshin. Tämän jälkeen ei ollut enää takaisinpaluuta!

Konsulttimme Iris! © Suvi Liukkonen
Tuli vuosi 2008, ja Suomen ensimmäiset World Cosplay Summitin karsinnat. Koska kyseessä on parikilpailu, yllytti Iris poikaystävänsä Artun mukaan kisaamaan. Hahmot valittiin sarjasta Trinity Blood: Iris päätti cossata Estheriä ja Arttu Leonia. Karsinnat järjestettiin Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa, ja voittohan sieltä tuli!

Finaali järjestettiin Japanissa heinä-elokuussa 2009. Näin Iriksestä ja Artusta tuli Suomen ensimmäiset WCS-edustajat. Eikä mennyt kauaa, kun Iris siirtyi järjestämishommiin, ja vuonna 2012 hänestä tuli Traconin cosplayvastaava.

Kuten nopeimmat ovat osanneet jo laskea, Iriksellä on mittariin kertynyt jo 11 vuotta cosplayn maailmassa. Vuosiin mahtuu yli 90 cosplaypukua, reipas määrä kisatuomarointeja sekä lukuisia cosplayaiheisia luentoja, paneeleja ja keskustelupiirejä eri tapahtumissa.

Arkielämässään Iris opiskelee äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi, ja tutkii cosplayta myös opinnoissaan. Hänen kandidaatintutkielmansa käsitteli cosplayaajien ja cosplayattavien hahmojen ruumiiden kohtaamista ja neuvottelua. Aluillaan oleva pro gradu -työkin tulee käsittelemään cosplayta ja cosplayaajia. Iris aloittaa Cosvisionin blogissa juttusarjan, jossa purkaa ajatuksiaan erilaisista cosplayaiheista, osin erityisosaamisalueiltaan kuten kisojen järjestämisestä ja cosplaykulttuurista.

Irikseen voi ottaa yhteyttä koska vain cosplayasioissa! Hänet löydät Facebookista ja Twitteristä (@monokero) sekä tietenkin sähköpostitse iris@cosvision.fi (alkaen ma 13.10. 2014).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti