lauantai 5. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen Cosvision takana ja seuraavana Mesenaatti-kampanja

Ihka ensimmäinen Cosvisionin järjestettiin 10. - 11.5. Logomossa, Turussa. Cosvisionissa kävijät saivat nauttia viidestä cosplaykilpailusta, joihin lukeutui mm. Suomessa ennennäkemätön kutsuvieraskilpailu. Tapahtuma tarjosi kävijöilleen monipuolista puheohjelmaa ja erilaisia työpajoja molempina päivinä. Cosvisionissa kuultiin myös konsertteja, joista raisiolaisen Quinsonituksen Fandom Comes to Life -konsertti niitti suurta suosiota. Lisäksi tapahtuma toi suomalaisten cosplayharrastajien keskuuteen kolme kansainvälistä kunniavierasta: KANAME☆:n, Tomoko Miyan sekä Kairi in COSPLAYlandin. Vuoden 2014 Cosvision kokosi yhteen 850 cosplaysta kiinnostunutta kävijää.

Cosplaykilpailuihin sisältyi sekä uutta, että tuttua formaattia. Kisat onnistuivat hyvin ja cosplaykisavastaavan mukaan tuntuivat, tuoksuivat ja maistuivat hyvältä. Cosplaykisojen kehittymiseen löytyy paljon motivaatiota ja kaikki palaute on otettu vastaan tulevaisuutta suunnitellen. Vuoden 2016 kilpailuista tulee kisaajaystävällisempiä ja kovatasoisempia, jotta Cosvisionin cosplaykilpailut olisivat 5/5!

Vuoden 2014 palautteen perusteella puheohjelma oli kiinnostavaa ja sitä oli tarpeeksi. Muuan toistuva palaute koski sitä tosiasiaa, että mielenkiintoisia puheohjelmia meni päällekkäin, sillä moni kävijä halusi nähdä suurimman osan ohjelmatarjonnasta. Emme voi luvata korjata tätä ongelmakohtaa, mutta vuoden 2016 Cosvisionissa tullaan varmasti näkemään yhtä runsaasti luentoja ja paneeleja, jotka käsittelevät cosplayta monella eri tavalla. Aiomme myös lisätä kävijöitä aktivoivaa ohjelmaa mm. lisääntyvien työpajojen sekä erilaisten pelien muodossa.

Cosvisionin ja Quinsonituksen yhteistyönä toteuttama Fandom Comes to Life -konsertti sai paljon kiitosta. Jos hyvin käy, saavat vuoden 2016 kävijät nauttia saman kokoonpanon musikaalisesta lahjakkuudesta. Konsertin ja cosplayn yhteyttä tullaan myös kehittämään jo heränneiden ideoiden pohjalta.

Kunniavieraamme olivat cosplayharrastajia Japanista ja Puolasta. Kunniavieraista yksi oli käynyt Suomessa aikaisemmin, mutta kaikki viihtyivät hyvin ja kertoivat palaavansa mielellään. Moni kävijämme oli positiivisesti yllättynyt kunniavieraistamme ja tähtäämme samaan reaktioon vuoden 2016 kunniavieraiden suhteen. Luvassa on siis jälleen cosplayvaikuttajia maailman eri kolkista, mutta keitä? Se selviää lähempänä tapahtumaa!

Cosvision toteutettiin cosplayharrastuksesta kiinnostuneille, mistä saimme runsaasti kiitosta. Cosplayta voi kukin harrastaa ajasta ja paikasta huolimatta, mutta yksin cosplayta käsittelevät tilaisuudet ovat harvassa. Cosvision olikin juuri tätä ja pyrkii olemaan sitä myös tulevaisuudessa: mahdollisuus cosplaylle olla tapahtuman keskipiste, eikä pelkkä oheistuote.

Jatkamme tästä mielellämme Cosvisionin kehittämistä! Seuraavaksi järjestämme Mesenaatti-joukkorahoituskampanjan, jonka kautta voitte tukea vuoden 2016 Cosvisionia ja suomalaisen cosplayn tulevaisuutta! Kampanja alkaa huomenna klo 10!

// Sofia, Suvi, Jyri ja Miro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti