torstai 28. elokuuta 2014

Tulen muistamaan aina sen päivän, jolloin minusta tuli Cosvisionin cosplaykisavastaava

Istuimme Skype-palaverissa ja porukalla muodostimme kuvaa siitä, mitä tulevaan Cosvisioniin piti tulla. Ohjelmavastaavana kuuntelin kynä sauhuten, mitä silloinen cosplayvastaava Sofia halusi Cosvisionin ohjelmalta. Paketti tuntui täyttyvän hyvin nopeasti ja ideoita oli paljon. "Kyllä tästä selvitään, täähän on hyvän kuuloista", ajattelin ja sitten siirryttiin eteenpäin. Seuraavaksi alkoi Sofia kuuntelemaan, mitä minä halusin cosplaykisoilta. Jostain syystä minulla oli tarkat suunnitelmat, mitkä kisat meille tulisi ja millaisella aikataululla. Sitten oltiinkin hetki hiljaa ja päästin suustani ne sanat, jotka muuttivat kaiken: “Jos me kerran tiedetään toistemme vastuualueistamme kaiken, muttei omistamme mitään, niin pitäsköhän vaihtaa?”

Mirohan se siellä! © Daniel Hagelberg
Cosvisionin cosplaykisojen ideointi oli hyvissä ajoin valmis. Idea ryhmä Ryhmä Hall Cosplay -
kilpailuun oli jo pitkään pyörinyt mielessämme ja halusimme tuoda sen uutena kisamuotona Suomeen. Tämän lisäksi kävimme pitkään neuvotteluita erilaisista kansainvälisten kilpailuiden karsinnoista, koska kyllähän jokaisen itseään kunnioittavan tapahtuman pitää lähettää joku ulkomaille edustamaan Isämmaata. Vai tarvitseeko?

Olin jo pidemmän aikaa unelmoinut kilpailusta, jossa voitaisiin iskeä kisaamaan sellainen porukka, joka olisi tarpeeksi monipuolinen ja saataisiin aikaan mahtava kisa. Kisapiirit ovat kasvamaan päin, mutta silti puhuessani useasti muiden kisavastaavien kanssa olimme yksimielisiä siitä, että meillä on olemassa ihmisiä, joita pitäisi potkia urallansa eteenpäin. Tästä syntyi ajatus Suomen ensimmäisestä kutsuvieraskilpailusta.

Kutsuvieraskilpailun kilpailijat alkoivat hahmottua syksyn 2013 aikana. Ensimmäiset varmat nimet olivat listalla jo marraskuun alkupuolella ja loppuja alettiin hahmotella. Helmikuuhun mennessä saimme yhdeksän henkilön listan aikaiseksi ja sitten haettiin vielä yksi kisaaja listaan. Tämän jälkeen meillä oli 10 hienoa kisaajaa, josta valitettavasti yksi jäi jo alkuvaiheessa pois muiden syiden takia.

Kisan järjestäminen itsessään oli upeaa. Kisasta saatiin hyvin monipuolinen pukujen ja esitysten kannalta. Muistan itse tärisseeni jännityksessä lavan sivussa kilpailun aikana ja haukkoneeni happea katsellessani esityksiä. Kilpailu oli onnistunut erittäin hyvin ja tuomaristoa lainatakseni: “Tyhmin kisa ikinä, tätä on ihan kamala tuomaroida.”

Haluan vielä kerran kiittää kaikkia kisaajia! Hall Cosplay, Ryhmä Hall Cosplay, Yksilökisaajia, Esityskisaajia ja Kutsuvieraskisaajia. Tämän lisäksi haluan esittää suuret kiitokset mammoille ja Eastwaylle, joita ilman kilpailu ei olisi pyörinyt. Olen kisavastaavana paljosta kiitollinen.

EDIT: Ja totta kai haluan kiittää meidän upeaa stagemanageria ja hänen työntekijöitään, jotka pitivät huolta, että jokainen kisaaja löysi lavalle ajoissa!

Jottai tämä olisi täysin kiitospuhe, niin aina on parantamisen varaa! Tällä hetkellä pyörittelen kunnianhimoisia ideoita siitä, mitä vuoden 2016 Cosvisioniin voitaisiin tuoda lisää. Ainakin yksi asia on tällä hetkellä varmaa - kutsuvieraskilpailu tulee uudelleen.

Vuoden 2016 Cosvisionin kutsuvieraskilpailun kutsut lähtevät tasan vuotta ennen tapahtumaa. Heti, kun meillä on tulevan Cosvisionin päivämäärä selvillä, lähtevät kutsut.

Yhdestä asiasta voitte olla varmoja - taso nousee.

Miro Jukka
Cosplaykisavastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti